+46768200022, +46769282100 info@superioues.se

    Om oss och våra tankar runt vår uppfödning

    Vad vi som uppfödare vill ha ut av rasen schäfer
      Vad vi vill att du som vår valpköpare ska tänka på

       

        

       Kennel Superioue’s hittar du på Småländska Höglandet mellan Eksjö och Tranås utmed riksväg 32.  Vi som har kenneln heter Annetth och Björn Forsell och vi har haft uppfödning av tysk schäferhund sedan 1992. Björn är kassör i Schäferklubb Höglandet och hjälper till med C-arbetet.  Är figurant och testledare för Mh.  Björn har tidigare även varit tävlingsfigurant inom IGP (den internationella prövningsordningen). Annetth är ordförande i Schäferklubb Höglandet. Är  instruktör inom Svenska Brukshundklubben och Mh figurant. Vi är aktiva och tränar företrädesvis inom den internationella bruksgrenen IGP. Ni hittar oss också på specialutställningar för tysk schäferhund både nationellt och internationellt. Dessa anordnas av schäferhundsklubbarna i de olika länderna.

       Vårt motto med uppfödningen är att avla fram funktionsdugliga och alerta schäferhundar som kan ge dig som ägare ett innehållsrikt och utmanande liv.

       I vår uppfödning av Tysk Schäferhund strävar vi alltid efter att få fram funktionsdugliga hundar som ska ha alla fyra tassarna på jorden.  En Tysk Schäferhund ska i sin natur vara belastnings- och anpassningsbar och fungera i familj likväl som att prestera på tävlingsbanan. Det säger en hel del om hur mångsidig, flexibel och formbar rasen är.  

       Det du som köpare ska notera är att rasen inte är en renodlad sällskapshund utan behöver olika former av stimulans för optimal trivsel och funktion. Schäfern är en stark och aktiv hund som kräver en god fostran samt daglig fysisk och mental aktivering. Den behöver komma ut i marker där den kan få utlopp för sin energi och även få utmaningar i form av träning. Vi som uppfödare värdesätter att du höft- och armbågsröntgar din hund, gör ett MH (mentaltest hund) och gärna går kurser/alternativt tävlar med din hund. Vi anordnar uppfödarmh för våra kullar där vi vill att så många som möjligt deltar.